logo agora versie 20191114

Dé landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk

masterclass1 3cirkel

Er zijn nog enkele plaatsten beschikbaar!

Masterclass: ‘De coördinator vrijwilligerswerk draait door’

Tijdens deze Masterclass krijg je inzicht in de laatste trends; gaan we op zoek naar antwoorden: hoe om te gaan met alle veranderingen en hoe mensen mee te krijgen

in deze ‘tornado” van veranderingen waarin zorg en welzijn zich bevinden.

Het wordt een wervelend programma met toonaangevende sprekers!

Organisator AGORA, de Beroepsvereniging voor Coördinatoren Vrijwilligerswerk

Datum: Dinsdag 15 en dinsdag 29 september van 13.30 – 18.30 uur
Plaats: In de Driehoek, Willemplantsoen 1c, 3411 LA Utrecht
Doelgroep: Coördinatoren vrijwilligerswerk en management zorgorganisaties
Aantal plaatsen: 100 deelnemers

Schrijf je hier in.

Deze tweedelige Masterclass wordt gegeven door

Prof. Dr. Lucas C.P.M. Meijs, bijzonder hoogleraar vrijwilligerswerk , Civil Society en ondernemingen en Professor of Strategic Philanthropy

Annemarie Mars werkt vanuit bedrijf For a change als veranderkundige. Ze begeleidt bestuurders, directeuren, managers, leidinggevenden, coördinatoren, projectmanagers en adviseurs met het realiseren van complexe en grillige verandering en het versterken van hun leiderschap.

15-09-2015
Deze middag wordt geleid door Prof. Dr. Lucas Meijs.
Je ontvangt inzicht in de laatste ontwikkelingen omtrent het vakgebied coördinator vrijwilligerswerk en Lucas laat sprekende voorbeelden uit Nederland zien.

De coördinatie functie is een dynamische spilfunctie in het werken met vrijwilligers.

Maar wat houdt het beroep coördinator vrijwilligerswerk anno 2015 nu eigenlijk werkelijk in?

Wat is de rol van de coördinator in een vrijwilligersvriendelijke organisatie?

Wat zijn de trends? Op al deze vragen krijg je deze middag antwoord zodat je direct met deze kennis aan de slag kunt in jouw organisatie.

29-09-2015
Deze middag wordt geleid door Annemarie Mars.
Het houvast van de Coördinator Vrijwilligerswerk in tijden van ingrijpende verandering

Het lijkt wel of de wereld van zorg en welzijn zich in een tornado van verandering bevindt.
Veranderingen gaan niet alleen snel, ze zijn vaak ingrijpend en meestal onvoorspelbaar.
Als coördinator vrijwilligerswerk bevindt je je er middenin.

Alle partijen waarmee je te maken hebt zijn in beweging, inclusief je eigen organisatie én je vrijwilligers.

De belangen van al die partijen wijzen niet noodzakelijk in dezelfde richting.

Je bent dus voortdurend aan het balanceren tussen steeds veranderende belangen, inclusief die van jezelf.

Hoe houdt je je als coördinator staande in zo’n veranderende wereld? Sterker nog: hoe zorg je dat je er een waardevol stempel op drukt?

Zodat je mensen meekrijgt zonder jezelf uit het oog te verliezen en plezier in het werk te houden?

Tijdens de Masterclass:
- Voel je de herkenning van de andere deelnemers die ook in die tornado verkeren
- Leer je één taal over verandering die het gesprek met andere veranderaars makkelijker maakt
- Krijg je praktische handvatten om in elke (complexe) situatie de best passende keuzes te maken
- Word je je bewust welk persoonlijk leiderschap nodig is om in de tornado staande te blijven en wellicht zijn kracht iets te dempen

Voorafgaand aan beide middagen ontvang je van Lucas en van Annemarie huiswerk zodat je je kunt voorbereiden op de Masterclass.

AGORA, de beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk, organiseert deze Masterclass speciaal voor haar leden, relaties, en overige belangstellenden om hen goed toe te rusten voor de toekomst.

Meld je snel aan, het aantal plaatsen is beperkt en er bestaat grote belangstelling.

Deelname aan deze Masterclass bedraagt € 295,00 voor AGORA leden en € 350,00 voor niet leden.

Dit is inclusief koffie, thee, een lichte maaltijd op beide dagen, een zakelijk portret (25-9-2015) door een professioneel fotograaf en een deelname certificaat.

De twee middagen vormen één geheel en zijn niet afzonderlijk te volgen.

Wanneer de factuur is voldaan, wordt de inschrijving definitief en ontvang je een bevestiging van deelname én medio augustus aanvullend lesmateriaal/ huiswerk.