Logo Agora - Landelijke Beroepsvereniging Vrijwilligerswerk

AGORA, Postbus 13, 4100 AA Culemborg
Secretariaat Brenda Leenders: 06 - 51382718
E-mail: info@agora-beroepsvereniging.nl

Aanmeldformulier Meet & Greet

 

Meet and Greet bijeenkomsten AdSysCo
Voornaam
Achternaam*
Organisatie
E-mail
Telefoon
Meet and Greet

Samenwerking met AdSysCo en Pro-Feel

We zijn heel blij om jullie te kunnen meedelen dat AGORA-beroepsvereniging een samenwerking is aangegaan met AdSysCo en Pro-Feel.

Van oudsher is AdSysCo automatiseerder en inmiddels een kenniscentrum geworden als het gaat om het creëren van nieuwe oplossingen binnen de zorg en welzijn.

Pro-Feel levert een bijdrage om te innoveren en te vernieuwen in het sociaal domein. Professionals krijgen hier een podium om contacten te leggen, te netwerken en bij elkaar ‘in-de-keuken-te-kijken’, om zo een bredere visie te krijgen op dienstverlening aan de burger.

pro feel  ADSYSCO

De samenwerking tussen deze twee partijen zorgt ervoor dat AGORA-beroepsvereniging straks op het gebied van “digitale verbindingen” mooie stappen kan gaan zetten en  jullie (de voor ons zo belangrijke leden) meer betrokken worden bij de activiteiten van onze beroepsvereniging.

Op 7 november tijdens het AGORA-congres zullen we de samenwerking officieel aftrappen met een Kick-off, maar voor die tijd organiseren wij al gezamenlijk activiteiten.

Om een eerste invulling te geven aan de kerngroepen, het netwerken en voor iedereen inzichtelijk te maken hoe AdSysCo en Pro-Feel werken en wat dit voor ons als AGORA-beroepsvereniging betekent, organiseren we gezamenlijk 5 Meet & Greets. Deze Meet & Greets zijn bedoeld voor AGORA-leden en worden door AdSysCo kosteloos aan ons en dus aan jullie aangeboden!

  • Donderdag 5 oktober De Gastfabriek Alkmaar, regio Noord Holland

  • Dinsdag 10 oktober of In de Roos ’s-Hertogenbosch of Werkwarenhuis ‘s-Hertogenbosch, regio Zuid

  • Donderdag 12 oktober Giftcity City Café Zwolle, regio Noord

  • Dinsdag 17 oktober De Ooievaar Rotterdam kookt, Rotterdam, regio Zuid Holland en Zeeland

  • Donderdag 26 oktober De Postkamer, Nijkerk, regio Midden

Aanmelden (minimaal 1 week van te voren i.v.m. catering) kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Voor meer informatie en het dagprogramma zie het pdf bestand: pdfInfoMeetGreet_v3.pdf

Nieuw! Vrijwillig Dichtbij in beeld

08 december 2016
Lokaal Samenwerken is actueler dan ooit; decentralisaties maken dat er meer en complexere zorgvragen bij vrijwilligersorganisaties komen. Daarom werken veertien landelijke vrijwilligersorganisaties met Vereniging NOV en met het ministerie van VWS samen in het programma Vrijwillig Dichtbij. Vrijwillig Dichtbij wil allereerst vrijwilligers ondersteunen door de lokale afdelingen versterken. Wat we nog meer doen? Kijk naar de gloednieuwe animatie 'Vrijwillig Dichtbij in beeld'.

NB: Deze animatie is zeer verhelderen en wij als beroepsvereniging werken mee aan het project. 

Regeling Gratis VOG verlengd tot 1 januari 2020

14 december 2016
Het ministerie van Veiligheid en Justitie heeft besloten om de Regeling Gratis VOG onder dezelfde voorwaarden te verlengen tot 1 januari 2020. De regeling zou 1 januari 2017 aflopen, maar is nu dus verlengd. Zeker in 2017 blijven Vereniging NOV en NOC*NSF contactpunten voor organisaties die willen deelnemen aan de regeling. De regeling is voor (vrijwilligers van) vrijwilligersorganisaties die werken met minderjarigen en/of mensen met een verstandelijke beperking. Ondanks herhaaldelijk aandringen van een groeiende groep gemeenten en Vereniging NOV heeft staatssecretaris Dijkhoff niet besloten om het aantal doelgroepen uit te breiden of om de prijsverhoging voor de VOG voor vrijwiliigerorganisaties terug te draaien.

Lees meer over de Regeling Gratis VOG op www.gratisvog.nl

Verslag Expertmeeting 14 februari 2017

agora expertmeeting event 14 02 2017Inleiding door Rianne Burgers, onze voorzitter a.i.

Rianne haalt in haar Inleiding aan dat ons beroep in beweging is en dat we als leden en bestuur dichter bij elkaar komen. Ieder van ons moet keuzes maken binnen de tijd die we tot onze beschikking hebben.
We ontwikkelen door, zo ook onze Masterclass die op advies van Prof Dr. Lucas Meijs tot Meeting voor Experts hebben omgedoopt. AGORA is als beroepsvereniging alleen aan het informatie uitwisselen maar wordt ook door de leden gevoed in allerlei (ondersteunende) taken. Al met al komt de beroepsvereniging steeds dichter bij de leden. We benutten vandaag ons beroepsprofiel bij de discussie of ons beroep nog wel bestaansrecht heeft; zitten we in een identiteitscrisis en durven we nog te dromen over een bestaansrecht in 2025?

Lees meer: Verslag Expertmeeting 14 februari 2017

Regionieuws

Categorie: Regionieuws

Vacatures

Categorie: Vacatures