logo agora versie 20191114

Secretariaat: Brenda Leenders

Klik hier voor de A5 flyer van AGORA-beroepsvereniging.

Mocht je een aantal exemplaren willen ontvangen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

foto nieuw materiaal

Toolkit

Vind bovenin het menu allerlei handig tools / gereerdschappen voor je werk.

Nieuwsbrieven 2019 en 2020

pdfPolitiek_Ontbijt_2019.pdf

pdfcolumn_voorzitter_januari_2020.pdf

pdfVrijwilligers_van_de_Toekomst.pdf

pdfUitnodigingsbrief_en_Aanmelding_Expertise_Cirkel-Jong_en_Oud_TijdVoorActie.pdf

Nieuwsbrief november 2019

pdfColumn voorzitter april 2019

pdfLeden aan het woord: Marja Blaak

pdfNetwerken april 2019

30-jarig jubileum: tijd voor een nieuw logo!

Aan het einde van ons jubileumcongres Verbinding geeft Kracht op 14 november 2019, was er nog een bijzondere verassing voor de aanwezige leden en bezoekers.

AGORA-beroespvereniging vierde een feestje, het 30-jarige jubileum! Naast de interessante sprekers en werksessies was er theather, muziek en ouwe taart. Een jubileum is vooral een moment om de successen te vieren en naar de toekomst te kijken. Als vereniging zijn wij gegroeid en als bestuur werken wij met passie aan onze visie en missie en proberen dit als vrijwillig bestuur op een professionele manier te doen. Onze leden zijn immers professionals!

Het was dan ook de hoogste tijd om van het zachte groen met blauwe logo van AGORA, beeldend weergegeven als plein, afscheid te nemen.

logo agora 600x300

In ons netwerk vonden wij Jasper Nijssen (www.jaspernijssen.nl). Jasper Nijssen is grafisch ontwerper en heeft goed geluisterd naar ons verhaal en waar wij voor staan: verbinden, samen, netwerk, ontmoeten, empowerment, professioneel, kennis delen en in beweging. Vol trots presenteren wij dan ook ons nieuwe logo. De komende maanden gaan wij gebruiken om de huisstijl verder te ontwikkelen en het PR materiaal aan te passen. Tot die tijd komt u ons oude logo vast nog tegen.

ag presentatie 191112 1

Best practice - Jong geleerd - Zorggroep Liante

Jong geleerd, oud gedaan – hoe zorg je voor een win-win situatie?

“Ik had werkelijk waar nooit kunnen dromen dat de verbinding die we zochten tussen jongeren en ouderen in de praktijk zo’n succes zou worden. Hiermee maken we bij Zorggroep Liante onze naam meer dan waar, immers Liante betekent ‘bindmiddel”, vertelt Anja Betten – medewerker zorg & welzijn en coördinator vrijwilligerswerk.

“Jongeren zijn onze vrijwilligers van de toekomst. En de zorg draait tegenwoordig deels op vrijwilligers. Dit bracht mij door mijn betrokkenheid bij het Alzheimercafé op het idee om een samenwerking met een school te zoeken. Heel in het kort: VMBO examenkandidaten worden in kleine groepjes aan een cliënt gekoppeld met als opdracht hun levensverhaal op te tekenen. De resultaten: ouderen stellen zich open voor de jongeren en hebben plezier met hen aan de ene kant. Aan de andere kant leren de studenten niet alleen iets over vrijwilligerswerk, maar ook over zichzelf en het verleden. En zelfs onze zorgprofessionals waren verbaasd omdat ze door dit project zoveel leuke wetenswaardigheden hoorden over hun cliënten waardoor ook hun band met de cliënt verstevigde. Zelfs na afsluiting van dit project zijn er jongeren die de cliënt blijven bezoeken en dat vind niet alleen ik en iedereen bij Liante maar ook de school zó bijzonder…”

Best_Practice_-_Jong_Geleerd_-_Liante_-_Anja_Betten.pdf

Flyer_-_Liante_-_Jong_geleerd.pdf

pdf43_-_Liante_-_Projectomschrijving_Levensbeeld.pdf

pdf44_-_Liante_-_Project_Levensbeeld_-_info_voor_student.pdf

pdf46_-_Liante_-_Beleid_vrijwilligers.pdf

pdf47_-_Liante_-_Beleid_Mantelzorg.pdf

pdf48_-_Liante_-_Advies_rapport_vrijwilligers_-_Unipartners.pdf

Bestuurswerk in zijn leukste vorm!

Wij zoeken een penningmeester! En voordat je stopt met lezen: je hoeft geen boekhouder te zijn (die huren wij namelijk in), je hoeft ook geen ingewikkelde spreadsheets te maken (want die begrijpen wij zelf ook niet). Het enige wat belangrijk is, is dat je niet ongelukkig wordt van cijfers. De boekhouding van AGORA-beroepsvereniging is niet ingewikkeld, maar wij gaan zorgvuldig om met de contributiegelden en de (kleine) reserve die wij hebben opgebouwd. Als penningmeester maak je de vertaalslag van de boekhouder naar het bestuur en leden, betaalt de facturen en maakt samen met de boekhouder de begroting op.

AGORA-beroepsvereniging is DE vereniging die opkomt voor de coördinator vrijwilligerswerk en dus indirect ook voor de vrijwilliger zelf. Dus wil je maatschappelijk echt het verschil maken, dan ben je aan het juiste adres. Nog nooit is vrijwilligerswerk zo belangrijk geweest als nu!
Ons bestuur bestaat uit enthousiaste mensen die allen vanuit hun eigen werkveld, kwaliteiten en talenten een bijdrage leveren. Diversiteit, gedrevenheid, humor, daadkracht en ambitie kenmerken ons. Naast de doelen die wij ons stellen, is er oog voor elkaar, maar vooral oog voor de ruim 250 leden. Want daar doen wij het voor!

Wij zitten aan tafel bij de belangrijke netwerken in het land en werken nauw samen met partijen zoals NOV, Movisie en het hoger onderwijs. Daarnaast zijn wij ook in de regio actief, waardoor de coördinator vrijwilligerswerk ook dichtbij een netwerk heeft.

Je bent van harte welkom en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor een uitgebreide functieomschrijving.

Regionieuws

Categorie: Regionieuws