Secretariaat Brenda Leenders: 06 - 51382718

“Vrijwillig en dus uit eigen beweging”

Het AGORA-congres is dit jaar geïnspireerd door het programma “Vrijwillig Dichtbij” en het wordt een dag waarbij jij als coördinator centraal staat.
Geen dag over wat je allemaal zou moeten of juist niet zou moeten, maar een dag waarin je steun kunt vinden om het werk dat je al doet met nog meer liefde en zorg te kunnen doen. En dan bedoelen we niet alleen liefde en zorg voor een ander, nee juist niet. Dit wordt een dag waarin jij kunt ontdekken en ervaren hoe jij beter op jezelf kunt passen en hoe je meer zelf kunt en mag zijn. Je kunt toch alleen maar goede zorg aan anderencircus verlenen als je eerst goede zorg
voor jezelf hebt!? Het wordt een dag vol ervaringen, inspiratie, verbinding, verdieping en vooral ook veel plezier. Even een dag voor jezelf die niet alleen professioneel maar zeker ook persoonlijk waardevol zal zijn.

Zowel leden als niet-leden zijn van harte welkom!

Innovatief Vrijwilligersmanagement opleiding start in najaar weer

Vrijwilligersmanagement is een VAK! Behoefte aan versterking van jouw rol als vrijwilligerscoördinator? De post-Bachelor Opleiding Innovatief Vrijwilligers Management gaat in het najaar weer van start. Kijk voor meer informatie op

Net zoals in voorafgaande jaren ontvangen AGORA leden een korting van 100,00 euro bij deelname.

Op de webiste van de Hogeschool Utrecht vind je meer informatie.

Lees meer: Innovatief Vrijwilligersmanagement opleiding start in najaar weer

Interview Annemieke Biemond over rol coordinator vrijwilligerswerk

In het kader van Waardigheid en trots is Annemieke Biemond (voorzitter) geinterviewd over de rol van vrijwilligers en de rol van de coordinator hierin.

Annemieke Biemond (Agora): ‘Professionaliseer rol coördinator vrijwilligers’

AddThis Sharing Buttons

Agora, de landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk, vindt dat verpleeghuizen gericht beleid moeten voeren op de inzet van vrijwilligers. De coördinator speelt hierin een cruciale rol.

Lees hier meer -->

Het nieuwe regeerakkoord en vrijwilligers(werk)!

Graag willen we onderstaand regeerakkoord van 10 oktober j.l., toegestuurd door het NOV, met je delen plus de punten die betrekking hebben op vrijwilligers(werk).

Je kunt hier het regeerakkoord downloaden: https://www.kabinetsformatie2017.nl/documenten/publicaties/2017/10/10/regeerakkoord-vertrouwen-in-de-toekomst

Punten uitgelicht voor wat betreft vrijwilligers(werk)

1. Vrijwilligers die werken met mensen in een afhankelijkheidsrelatie krijgen gratis VOG.
    2. Onbelaste vrijwilligersvergoeding gaat omhoog met 200 euro
    3. Vrijwilligers in schuldhulpverlening nemen ook een belangrijke plek in.
    4. Politie en brandweer krijgen extra ondersteuning in het werken met vrijwilligers
    5. Met zorgaanbieders, zorgverleners, verzekeraars en toezichthouders zetten we met schrapsessies fors in op minder bureaucratie en minder regels. Met gemeenten organiseren we ook een schrapsessie met vrijwilligers en mantelzorgers.
    6. Vrijwilligerswerk door nieuwkomers staat er ook in.
    7. Bij waardig ouder worden staat vrijwilligerswerk benoemd in de begroting.
    8. Het kabinet biedt ruimte aan initiatieven van burgers en verenigingen in de samenleving. In overleg met gemeenten willen wij daarom via een Right to challenge-regeling burgers en lokale verenigingen de mogelijkheid geven om een alternatief voorstel in te dienen voor de uitvoering van collectieve voorzieningen in hun directe omgeving. Daarbij gaat het om zaken als het onderhoud van een park, het beheer van sportvelden of andere maatschappelijke voorzieningen. Daarnaast gaan we samen met enkele gemeenten experimenteren met een recht op overname, waarbij lokale verenigingen of buurtbewoners het eerste recht krijgen om maatschappelijke voorzieningen over te nemen en de bijbehorende functie voort te zetten.

Nieuw! Vrijwillig Dichtbij in beeld

11 april 2018
Lokaal Samenwerken is actueler dan ooit; decentralisaties maken dat er meer en complexere zorgvragen bij vrijwilligersorganisaties komen. Daarom werken veertien landelijke vrijwilligersorganisaties met Vereniging NOV en met het ministerie van VWS samen in het programma Vrijwillig Dichtbij. Vrijwillig Dichtbij wil allereerst vrijwilligers ondersteunen door de lokale afdelingen versterken. Wat we nog meer doen? Kijk naar de gloednieuwe animatie 'Vrijwillig Dichtbij in beeld'.

NB: Deze animatie is zeer verhelderen en wij als beroepsvereniging werken mee aan het project.

Regionieuws

Categorie: Regionieuws