logo agora versie 20191114

Dé landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk

Speciaal voor onze leden de webinar 'Vrijwilligersinzet organiseren in de 1,5 meter economie, hoe doe je dat?'

Momenteel krijgen wij veel vragen over het organiseren van vrijwilligersinzet nu het 'normale leven' - met de nodige voorzorgsmaatregelen - weer op gang komt. Geldt dat dan ook voor de inzet van vrijwilligers? Wat kan wel en wat kan (nog) niet? En hoe dan?

Wij hebben Huub van Dommelen* van Kenniscentrum Vrijwilligers bereid gevonden om speciaal voor AGORA op 9 juni een webinar rond dit thema te houden. Deze is gratis voor alle leden.

Onder meer de volgende vragen komen ter sprake:

• De organisatie komt weer op gang, geldt dat dan ook voor de vrijwilligersinzet?
  • Hoe introduceer ik de 1,5 meter maatregelen bij mijn vrijwilligers?
  • Hoe maak ik onderscheid in vrijwilligers die wel en niet kunnen worden ingezet?
  • Hoe vertel ik tegen vrijwilligers dat ze voorlopig (nog) niet welkom zijn?
  • Aan de hand van discussie hierover is het doel om nuttige inzichten op te doen die je kunt gebruiken in je eigen werkomgeving met vrijwilligers.

Datum en tijd: dinsdag 9 juni van 14:00 - 15:00 uur.
Ben je lid en wil je meedoen? Schrijf je in via het aanmeldformulier.

* Huub van Dommelen is initiatiefnemer van Kenniscentrum Vrijwilligers, een platform voor het delen van kennis en uitwisselen van informatie rond het coördineren van vrijwilligersinzet. Daar kun je tevens al vragen stellen over het thema, die dan tijdens het webinar door Huub worden beantwoord.

logo vrijwilligersaanzet

30-jarig jubileum: tijd voor een nieuw logo!

Aan het einde van ons jubileumcongres Verbinding geeft Kracht op 14 november 2019, was er nog een bijzondere verassing voor de aanwezige leden en bezoekers.

AGORA-beroespvereniging vierde een feestje, het 30-jarige jubileum! Naast de interessante sprekers en werksessies was er theather, muziek en ouwe taart. Een jubileum is vooral een moment om de successen te vieren en naar de toekomst te kijken. Als vereniging zijn wij gegroeid en als bestuur werken wij met passie aan onze visie en missie en proberen dit als vrijwillig bestuur op een professionele manier te doen. Onze leden zijn immers professionals!

Het was dan ook de hoogste tijd om van het zachte groen met blauwe logo van AGORA, beeldend weergegeven als plein, afscheid te nemen.

logo agora 600x300

In ons netwerk vonden wij Jasper Nijssen (www.jaspernijssen.nl). Jasper Nijssen is grafisch ontwerper en heeft goed geluisterd naar ons verhaal en waar wij voor staan: verbinden, samen, netwerk, ontmoeten, empowerment, professioneel, kennis delen en in beweging. Vol trots presenteren wij dan ook ons nieuwe logo. De komende maanden gaan wij gebruiken om de huisstijl verder te ontwikkelen en het PR materiaal aan te passen. Tot die tijd komt u ons oude logo vast nog tegen.

ag presentatie 191112 1

Klik hier voor de A5 flyer van AGORA-beroepsvereniging.

Mocht je een aantal exemplaren willen ontvangen, mail dan naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

foto nieuw materiaal

Bestuurswerk in zijn leukste vorm!

Wij zoeken een penningmeester! En voordat je stopt met lezen: je hoeft geen boekhouder te zijn (die huren wij namelijk in), je hoeft ook geen ingewikkelde spreadsheets te maken (want die begrijpen wij zelf ook niet). Het enige wat belangrijk is, is dat je niet ongelukkig wordt van cijfers. De boekhouding van AGORA-beroepsvereniging is niet ingewikkeld, maar wij gaan zorgvuldig om met de contributiegelden en de (kleine) reserve die wij hebben opgebouwd. Als penningmeester maak je de vertaalslag van de boekhouder naar het bestuur en leden, betaalt de facturen en maakt samen met de boekhouder de begroting op.

AGORA-beroepsvereniging is DE vereniging die opkomt voor de coördinator vrijwilligerswerk en dus indirect ook voor de vrijwilliger zelf. Dus wil je maatschappelijk echt het verschil maken, dan ben je aan het juiste adres. Nog nooit is vrijwilligerswerk zo belangrijk geweest als nu!
Ons bestuur bestaat uit enthousiaste mensen die allen vanuit hun eigen werkveld, kwaliteiten en talenten een bijdrage leveren. Diversiteit, gedrevenheid, humor, daadkracht en ambitie kenmerken ons. Naast de doelen die wij ons stellen, is er oog voor elkaar, maar vooral oog voor de ruim 250 leden. Want daar doen wij het voor!

Wij zitten aan tafel bij de belangrijke netwerken in het land en werken nauw samen met partijen zoals NOV, Movisie en het hoger onderwijs. Daarnaast zijn wij ook in de regio actief, waardoor de coördinator vrijwilligerswerk ook dichtbij een netwerk heeft.

Je bent van harte welkom en neem gerust contact met ons op als je vragen hebt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Klik hier voor een uitgebreide functieomschrijving.

Toolkit

Vind bovenin het menu allerlei handig tools / gereerdschappen voor je werk.

Regionieuws

Categorie: Regionieuws