logo agora versie 20191114

Dé landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk

Dromen van het behoud van de regie op je leven, ook als je in een zorginstelling belandt…

Atlant – Wonen, Zorg en Welzijn is niet zomaar een organisatie: 66 miljoen omzet, 945 bewoners, 8 locaties, 1.200 medewerkers, 25 participanten en 776 vrijwilligers. Met daarnaast nog genoeg dromen om na te jagen…

Als je opgenomen wordt in een zorginstelling verandert er veel in je leven. Hoe fijn is het dan als je de regie op je eigen leven kunt behouden met de juiste zorg en ondersteuning daarbij. Dit betekent dat cliënt, mantelzorger, vrijwilligers en beroepskrachten optimaal samen moeten werken.

Rianne Burgers, coördinator vrijwilligerswerk bij Atlant, zet zich voor 200% voor deze droom in. Het is haar taak om de formele en informele zorg goed op elkaar af te stemmen. In het belang van de cliënt, die hierbij centraal staat. Het Team van de Toekomst speelt hierin, volgens Rianne, een belangrijke rol. “De zorg en het welzijn van de cliënt is een samenspel van cliënt, mantelzorger, vrijwilliger en medewerker. Ieder levert op basis van zijn of haar talent zijn bijdrage hieraan. Iedereen vaart hier wel bij, niet alleen de bewoner. Meer gelijkwaardigheid voor familie en mantelzorgers, medewerkers worden ontlast en ook de vrijwilligers krijgen de waardering voor hun rol die ze verdienen. Het is zo’n leerzaam proces. En de lessen, tips & tricks en tools deel ik heel graag met jullie!”

Best_Practice_-_Team_van_de_Toekomst_-_Atlant_-_Rianne_Burgers.pdf

Flyer_-_Atlant_-_Dromen_van_het_behoud_van_de_regie_op_je_leven.pdf

pdf7_-_Mantelzorg bij Atlant _-_Visie_op_Mantelzorg.pdf

pdf8_-_Atlant_-_Vrijwilligersbeleid.pdfvisie & beleid op werken met vrijwilligers (incl. vrijwilligers overeenkomst)

pdf 9. Werkboek vrijwilligers Atlant – leidraad voor vrijwilligers en voor medewerkers die met vrijwilligers werken

pdf10. Handleiding Team van de Toekomst Atlant

11. Film Team van de Toekomst Atlant

 

blanco spacer