logo agora versie 20191114

Dé landelijke beroepsvereniging voor coördinatoren vrijwilligerswerk

sesam

SESAM-academie is een landelijke vrijwilligersorganisatie die bestaat uit ongeveer 75 senioren. Mensen die niet meer betaald werken en nu hun deskundigheid en ervaringen inzetten voor (vrijwilligers)organisaties en burgerinitiatieven.

Ervaren en deskundige adviseurs stellen hun kennis gratis ter beschikking. Je betaalt alleen een geringe vergoeding voor de overhead.
SESAM -academie wil vrijwilligersorganisaties en sociale ondernemingen graag met professioneel advies terzijde staan. Heeft zo’n organisatie een vraag dan gaan we die eerst onderzoeken (dan blijkt dat er meestal een hele andere vraag achter de oorspronkelijke vraag zit). Dan wordt een Plan van Aanpak gemaakt en dan gaat de SESAM adviseur aan het werk. Daarnaast verzorgen ze workshops en trainingen. Alles op maat, aangepast aan de wensen/behoeften van de ‘klant’.

De vragen beslaan een breed palet. Het kan betrekking hebben op bestuur, beleid en strategie. Op marketing, organisatie, communicatie, vrijwilligersbeleid, verouderend ledenbestand, omgang met wetgeving (AVG, WTBR) enzovoort. Maar ook conflicthantering of problemen met ongewenst gedrag kunnen de reden van de aanvraag zijn. Of de inrichting van de financiële organisatie en het aanvragen van subsidie of het zoeken van fondsen.

Klik hier voor meer informatie.

 

blanco spacer